Tuesday, December 6, 2016

Si për të bërë Organike ushqimin e bimëve Hydroponics

Në fakt kjo recetë për prodhimin on http://slosa.blogspot.com/2016/08/cara-membuat-nutrisi-organik-tanaman-hidroponik.html e plehrave të lëngshme organike (plehrave organike me gjethe), por për shkak të KE-së së saj të ulët mund të përdoret për hydroponics ushqyesve me një hollim të caktuar.

Materialet dhe mjetet e përdorur
1 thes pleh pule / dhi / rosë
½ thes krunde
30 kg kashtë (mund të zëvendësohet duke përdorur gjethe të thata)
100 gram sheqer kafe
50 mL bio-activator (EM1, EM4, GP-1)
Uji i pastër (preferohet ujë burim nga burimet, për shkak se nuk ka qenë i kontaminuar si dhe ujit, ujit të lumit)
Bucket / plastike enë / deregen tub i cili ka një mbulesë me një madhësi prej 100 L
Aerator çorape transparent (diametër 0.5 cm)
shishe plastike e ujit mineral a përdoret madhësia 1 L

Hydroponics mund të ndihmojë në zgjidhjen e disa probleme. Problemi i strukturës së tokës dhe lëndë ushqyese të tokës në Kanada dhe Kolumbia, për shembull, të zgjidhet duke përdorur mesme e tallash .. Hydroponics është përdorur edhe për qëllime të veçanta p.sh. sigurimin e perimeve të freskëta dhe fruta në nëndetëse bërthamore, transportuesit, dhe kështu me radhë. Zhvillimi i mëtejshëm është gjykuar në rajon Antarktik. Aplikimi i shkallës hydroponic tregtare në Indonezi filloi vetëm në vitin 1980 në Xhakartë për të prodhuar perime dhe fruta me vlerë të lartë ekonomike.

Avantazhet By Hydroponics Grow bimëve

bujqësore Hydroponic mund të sigurojë disa përfitime, ndër të tjera:
bimët garantuar lirinë nga dëmtuesit dhe sëmundjet.
Prodhimi më i lartë kulture.
bimët rriten përdorimin më të shpejtë dhe më efikas të plehrave.
bimët të sigurojë një rezultat të vazhdueshëm.
lehtë për të punuar pa nevojë për punë fizike.
bimët mund të rriten në vendin e duhur nuk është i përshtatshëm.
nuk ka rrezik si varësia nga kushtet natyrore lokale, dhe
mund të bëhet në vende që janë mase të kufizuara.

PLANT MBJELLJA
Të sigurojë një enë të potting, ose mund të përdorni një gotë me shenjat e ujit mineral. Mundohuni të mos ketë një vrimë rrjedh mbi themelet e tij.
Jepni vrima në çdo anë ose anët e enës, rreth 2 cm nga baza dhe të larë enë ishte i pastër.No comments:

Post a Comment