Wednesday, December 21, 2016

Lako Načini Grow Krastavci By Hydroponics

Kako Krastavac akvakulturu http://slosa.blogspot.com/2016/07/cara-mudah-menanam-timun-secara-hidroponik.html  Po Hydroponics hidroponski uzgoj pomoću sadnje vrši bez upotrebe medija tla. Pomoću ovog medija će biti profitabilnije i prednosti u negovanje biljaka od kojih je jedan uzgaja krastavac.

Prvi put je veliki crni plastična kanta kao kontejner medija, a ne plastične kade poput sadnje kale. Svrha ovog izbora plastične kante, tako da korijeni krastavca su duži i jači nego navijam kelj dosta prilogu. Osim toga, naravno, jer je crna plastična kanta je niža nego na kantu koja je često u upotrebi pranje. I, u crnoj boji je više u stanju da apsorbuje svetlost da bi mogli zaštititi korijen aktivnost.

Osim plastične kante drugih alata je 25 cm plastični strimin, i zeolita kao sadnje medij. Zeolit ​​je trebalo da prasinasta. Pored toga, pripremili NPK 15: 15: 15, i krastavac sjemena, može biti lokalni ili uvezena. Ako je potrebno može pružiti insekticidi za sprečavanje insekata štetočina. Ne zaboravite da stavite dužine udio od 1,5 m i 0,5 m, odnosno 4 jedinice.

Prije nego što počnete sadnje morate pripremiti sadnje medij, odnosno popunjavanjem sadnju srednje i polybag. Pripremite posudu veličine usjeva koji je prilagođen krastavac biljke se uzgajaju. Punjenje treba blizu sadnju sajt u zelenoj kući sterilnost mediji moraju uvijek budan.

O tome kako raste krastavci hidroponije mnogi koji treba uzeti u obzir, i to od selekcije sjemena do nakon berbe. Dakle, sve ne može biti porijeklo biljke. Što se tiče izbora sjemena, potrebno je obratiti pažnju početi saditi sjeme su velike i male, za postrojenje na različite načine. Osim toga, za navodnjavanje i treba obratiti pažnju, jer postoji određena vremena zalivanja treba da se radi ručno i postoji određeno vrijeme za automatsko zalijevanje.

Zalijevanje se vrši nastaviti putem, uz indikator kada se supstrat održava ručno onda će se osjećati suho. Kako zalijevanje semena sa malog kapaciteta se može učiniti 4-5 puta handsprayer jedno srce da zadrži vlagu u medijima. Što se tiče sjemena sa velikim kapacitetom za korištenje glatke prorezima Gembor alias stablo prskalica. Zalijevanje se vrši najmanje 5-6 puta dnevno i može se dodati nutrijenata rješenje.

Koraci za saditi krastavce hidroponije (plutajući splavovi):
1. Semai sjemena
2. Pripremite mjesto da raste, može koristiti PVC cijevi ili rabljene kontejner.
3. Pripremite spužvom da spona stabljike.
4. Pripremite nutrijenata hidoponik
4. Pobrinite se da nutrijenata vode nisu izloženi suncu.
5. Dodajte vodu ako je potrebno hranjive tvari. Krastavac biljaka, uključujući i proždrljive vodu: D
6. Nakon godine 1 mjesec, krastavac će berbung i plodna.

I neke savjete i kako posaditi krastavci na način Hydroponics, Salamat pokušaj.


No comments:

Post a Comment